Приватизацію майна закладів освіти може ухвалити ВР

ВР у першому читанні ухвалила законопроєкт, що передбачає приватизацію майна закладів освіти

Чи запобігли перехресного забруднення: шість чеклістів

Майно закладів освіти, яке понад три роки не використовуватиметься в освітньому процесі, можна буде приватизувати.

Законопроєкт з відповідною нормою було подано до Верховної Ради, яким зокрема передбачено внесення змін до деяких законів у частині ефективного управління закладами освіти і державним майном.

У першому читанні за ухвалення даного законопроєкту проголосували 237 народних депутатів.

Якщо законопроєкт буде ухвалено в цілому, то майно державних або комунальних закладів освіти, що понад три роки не використовується в освітньому процесі, може бути включене до переліку об'єктів, що підлягають приватизації.

Приватизація майна закладів освіти може бути проведена за умови, що надходження від її проведення будуть використані виключно на освітні потреби.

Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі

Однак приватизація таких закладів буде неможливою, за умови якщо інші державні чи комунальні заклади освіти, установи, підприємства або організації виявлять зацікавленість у передачі їм зазначеного майна.

Законопроєкт підтриманий Міністерством освіти і науки.

За висновками Міністерства фінансів, норми проєкту закону узгоджуються та не суперечать законам, що регулюють бюджетні відносини.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді