Презентація посібника щодо створення інклюзивного простору в містах

Презентація Альбому безбар’єрних рішень — посібника, зі створення інклюзивного міського простору

Розвиток безбар'єрного простору

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

25 січня Олена Зеленська, віцепрем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, та міністр освіти і науки України Сергій  Шкарлет презентували Альбом безбар’єрних рішень — довідник із того, як перебудувати міське середовище з урахуванням потреб різних людей.

Таку інформацію зазначили на сайті Міністерства освіти та науки. 

Детальніше ознайомитися з Альбомом безбар’єрних рішень можна в прикріпленому документі. 

Серед розробників посібника — команда урбан-бюро «Big City Lab». Вони залучали експертів у галузях містопланування, будівництва, людського різноманіття та інших сферах, дотичних до створення публічного простору.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

 

«Уявіть людину на кріслі колісному, яка живе на останньому поверсі звичайної п’ятиповерхівки. Лунає повітряна тривога. За кілька хвилин чути перший вибух. Як думаєте, чи може ця людина швидко дістатися укриття? Маломобільні групи населення зараз ризикують життям більше за інших. Бо навіть шлях до порятунку для них небезпечний. Ця війна показала нам, наскільки безбар’єрність — не формальність. Це питання виживання», — прокоментувала мету Альбому Олена Зеленська.

Зауважимо, що перший розділ Альбому було презентовано ще 2021 року, однак після початку повномасштабної війни проєкт адаптували до нових реалій.

«Попри воєнний час в Україні, ми продовжуємо створення безбар’єрних просторів, зокрема для освітян і здобувачів освіти. Адже незалежно від віку чи особливих освітніх потреб кожен українець має право на освіту», — наголосив щодо цієї теми Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді