Місцеві ради отримають право створювати ліцеї

МОН та профільний Комітет ВР планують розширити повноваження засновників шкіл

Місія та імідж школи: врахуйте у роботі

Міністерство освіти і науки разом із профільним Комітетом Верховної Ради планують на законодавчому рівні розширити повноваження засновників закладів освіти під час створення мережі академічних ліцеїв.

Таку інформацію оприлюднив міністр освіти Сергій Шкарлет під час проведення форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями».

→ Що передбачає Положення про науковий ліцей та науковий ліцей-інтернат

Як він зазначив, сьогодні одним із важливих завдань є формування ефективної мережі закладів середньої освіти в територіальних громадах.

«Пропоновані зміни до закону «Про повну загальну середню освіту», над якими працює МОН спільно з профільним Комітетом Верховної Ради України, передбачатимуть скасування обмежень повноважень сільських, селищних та місцевих рад незалежно від чисельності населення територіальних громад. Зокрема, планується розширити повноваження засновників закладів освіти при створенні мережі академічних ліцеїв», — сказав очільник МОН України.

Зокрема, Сергій Шкарлет запевнив, що кожна дитина, яка виявить бажання навчатися в 10-му, 11-му та 12-му класі, матиме таку змогу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді