Чат-бот від МОЗ для українців щодо підтримки стану здоров’я

У соцмережах запустили чат-ботів для того, щоб стежити за здоров’ям дорослих і дітей

Календар здорових українців

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

У мережі запрацювали чат-боти «Календар здорових українців». Вони доступні у Viber та Telegram.

Таку інформацію зазначили в Міністерстві охорони здоров’я України. 

Завдання бота — підвищити обізнаність про можливості безплатної діагностики та лікування, про перелік медичних послуг, які фінансують з державного бюджету, про права пацієнтів загалом. Сервіс розповість, які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них безоплатні, як їх отримати.

Структура чат-боту містить наступні розділи:

  • знайомство,
  • системи на контролі,
  • щеплення за календарем і без,
  • де пройти обстеження,
  • персональні рекомендації.

Як зауважили у відомстві, чат-бот може дати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я, на що звернути увагу, показати найближчий до користувача медзаклад, у якому надають необхідні послуги, проводять діагностику та лабораторні дослідження.

Зокрема, сервіс створено на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України та сімейних лікарів. Він використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.

«Важливо, що в цьому сервісі є не тільки корисна інформація про щеплення, а також детальні, але прості для сприйняття пояснення, де можна зробити щеплення та від якої небезпеки вони дають захист. Якщо у вас є можливість вакцинуватись — зробіть це. Від цього залежить здоров’я та життя не тільки вас, а й ваших близьких», — акцентував Олександр Заіка, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4920

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10329

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді