Міністерство рекомендує проводити уроки про безпеку в інтернеті частіше

МОН пропонує закладам освіти проводити уроки на тему безпеки в інтернеті 1–2 разів на рік

dystanciika7_2021_Pedrada.jpg

Таку рекомендацію надали за результатами дослідження щодо ефективності використання навчальних матеріалів від освітнього проєкту #stop_sexтинг у школах.

Так, дослідження показало, що після таких уроків діти краще розуміють ризики, що існують в інтернеті.

Крім того, з'ясувалося, що після таких уроків діти орієнтуються, до кого мають звернутись у випадку виникнення небезпечної ситуації в інтернеті.

Відповідно до дослідження, автори матеріалів переконані, що уроки мають бути регулярними (1-2 рази на рік), адже діти схильні переоцінювати власну компетентність щодо онлайн-поведінки.

Школам рекомендують проводити додаткові практикуми та супроводжувати дітей після таких уроків. А також ділитися корисною інформацією про онлайн-безпеку з батьками вихованців.

Детальніше ознайомитися з матеріалами можна за покликанням

⇒ Як за допомогою інстаграму взаємодіяти з працівниками та батьками дітей

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді