Як проводитиметься НМТ-2023 буде відомо в березні

Формат проведення НМТ стане відомий після ухвалення відповідного законопроєкту

Формат проведення НМТ-2023

Як провести тарифікацію педагогів

Зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено у формі національного мультитесту, але остаточна форма його проведення буде визначена у березні.

Таку інформацію зазначив член Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук у програмі «Подкаст Комітет Освіти». 

Як він повідомив, формат проведення НМТ стане відомий після ухвалення парламентом одного із зареєстрованих у ВР законопроєктів.

«ЗНО і НМТ ми не протиставляємо одне одному. ЗНО залишається, але буде проведено у формі МНТ. Десь у березні чітко буде зрозуміло, який із законопроєктів буде прийнятий і в якому це форматі буде», — наголосив представник освітнього комітету ВР.

Нагадаємо, що наразі у Верховній Раді зареєстровані три законопроєкти, що мають унормувати питання проведення НМТ. Один — урядовий, що містить пропозиції МОН (8228-1) та два депутатських: 8228 і 8228-2.

Автори перших двох пропонують віддати всі рішення щодо проведення НМТ на розсуд Міністерства освіти та науки. Натомість автори останнього (голова комітету Бабак і його колеги) намагаються детально визначити у законі форму проведення НМТ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді