У школах обов'язково має бути медичний працівник

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко

У школах обов'язково має бути медичний працівник

Працівник на самоізоляції захворів на коронавірус: скільки листків непрацездатності відкривати

У кожній школі має бути медичний працівник.

Таке рішення визначено постановою Уряду «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти».

Медичні огляди працівників

За його словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, під час освітнього процесу учні мають бути забезпечені постійним моніторингом стану здоров’я.

«Відповідно до затвердженого Порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника, можна укласти договір із будь яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування», - зауважив Ляшко.

Сервіс для медичних сестер

Медичне обслуговування саме в закладі освіти передбачає низку заходів, зокрема, здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді