Мінфін про підвищення зарплат освітянам

Держава продовжує виконувати зобов’язання щодо утримання педперсоналу шкіл

Мінфін про підвищення зарплат освітянам

Чи запобігли перехресного забруднення: шість чеклістів

Влада України продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання щодо утримання педагогів закладів освіти для надання якісної загальної середньої освіти відповідно до законодавчо встановлених стандартів.

Таку інформацію повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Зокрема, представник мінфіну зазначив, що незважаючи на виклики, повʼязані з необхідністю реагувати на пандемію, держава стабільно продовжує підвищувати оплату праці вчителів.

«Тому передбачені у державному бюджеті на 2021 рік кошти дозволять органам місцевого самоврядування підвищити заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти в середньому на 25,5%», ‒ наголосив Роман Єрмоличев.

Також він повідомив, що у Державному бюджеті України на 2021 рік на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти передбачено 99,6 млрд грн, що на 18,7 млрд грн більше, ніж у 2020 році.

За ці кошти здійснюватиметься оплата праці понад 400 тисяч учителів.

«Напрямок фінансування освіти залишається пріоритетом держави. Адже якісна освіта має бути як у міській, так і у сільській місцевості, незалежно від того, де проживає учень», ‒ акцентував заступник міністра фінансів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56458

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді