У школах на деокупованих територіях заняття проходять «по телефону»

На деокупованих територіях Харківщини школярам викладають студенти педагогічних вишів

Навчання на деокупованих територіяхТрудові відносини в умовах воєнного стану: ГОЛОВНЕ

За даними обладміністрації, до початку повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області працювали 21 525 вчителів, наразі їхня кількість зменшилася до 18 574 осіб. 

Саме тому до викладання в закладах освіти на деокупованих територіях Харківщини залучають студентів університетів. Один з тих, хто погодився вчити дітей дистанційно, — студент третього курсу.

Інформацію про проведення таких занять розповіли у виданні «Суспільного». 

Дмитро Деміденко — студент третього курсу та погодився викладати фізкультуру в Андріївському ліцеї Великобурлуцької громади, адже це його рідний заклад освіти.

Колишній директор школи пішов на співпрацю з окупантами, однак у вересні під час контрнаступу громаду звільнили. Тепер директоркою стала вчителька закладу освіти — викладачка української мови та літератури.

Зокрема, заклад освіти працює в дистанційному форматі, у ньому навчаються 56 дітей. Дмитро викладає фізкультуру «по телефону» 17 годин на тиждень.

«Домашнє завдання ми передаємо через батьків. Ми їм телефонуємо, вони записують. Щопонеділка вони ходять до школи, отримують завдання і передають дітям. Щопонеділка діти приходять, здають завдання», — розповів молодий вчитель. 

Окрім того, він намагається поєднувати вправи із теоретичними завданнями — наприклад, про різні види спорту чи відомих спортсменів області. Проте, у селі досить немає інтернету, а мобільний зв’язок — нестабільний.

Варто зазначити, що всесвітню історію, мистецтво та образотворче мистецтво в Андріївському ліцеї також викладає студентка. 

За даними обладміністрації на 14 грудня, дітям з деокупованих територій Харківщини загалом викладають 44 студенти університету Сковороди й 16 представників Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді