Чи може вчитель вести дистанційне навчання лише через вайбер

Освітній омбудсмен дав пояснення щодо використання вайберу під час дистанційного навчання

Чи може вчитель вести дистанційне навчання лише через вайбер

Зручний сервіс MyOwnConference: інструкція для нарад

Вайбер може бути лише одним з інструментів дистанційного навчання.

Таку інформацію оприлюднили в роз’ясненнях на сайті Служби освітнього омбудсмена.

У поясненнях освітнього омбудсмена повідомили, що не зовсім правомірно, якщо вчителі дають завдання у вайбері, діти його виконують, а згодом вчитель перевіряє і зв’язується телефоном з тими, хто виконав погано.

Як вести ділове спілкування у месенджерах

«Не менше 30% навчального часу має організовуватися в синхронному режимі. Тобто вчитель обов’язково має проводити онлайн-уроки, безпосередньо взаємодіяти з учнями. Надсилання завдань у вайбер та їхня перевірка – це лише один невеликий елемент асинхронного режиму дистанційного навчання», - пояснюють у службі.

Таким чином, учитель під час дистанційного навчання має не просто давати учневі завдання і перевіряти їх, а й сприяти тому, щоб пояснювати навчальний матеріал, ділитися корисними навчальними матеріалами для кращого засвоєння учнями теми уроку.

«Також педагог має приділяти свою увагу не тільки тим учням, які виконують завдання погано, а всім учням без винятку. Адже учні, які виконали завдання успішно, також потребують уваги вчителя, його похвали. Брак комунікації демотивує учнів», – повідомляється в роз’ясненнях.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді