У МОН забезпечують безперервність навчання через відсутність світла

У МОН наголошують, що освітній процес триває незалежно від наявності електропостачання

Освітній процес без світла

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Освітній процес триває незалежно від наявності електропостачання або тепла.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час телемарофону. 

Як він повідомив, освітнє відомство  разом з обласними департаментами освіти та науки напрацьовало величезну кількість практичних рекомендацій, що враховують передовий досвід українських вчителів.

«Ми сьогодні забезпечуємо освітній процес незалежно від наявності або відсутності світла, від наявності або відсутності тепла, від наявності або відсутності сховища, від того чи це територія окупована або деокупована», — зауважив очільник Міносвіти.

Окрім того, керівник МОН наголосив, що сьогодні жодної дитини не має бути поза освітнім процесом. І ми поступово до цього рухаємося.

«Навіть при відсутності світла ми застосовуємо модель асиміляції синхронного та асинхронного навчання. Ми застосовуємо можливість безінтернетних застосунків для гаджетів, для того щоб ми могли навіть при відсутності інтернету користуватися своїми гаджетами. Ми переводимо Всеукраїнську школу онлайн в режим ассинхронного сприйняття занять. Викладачі застосовують низку методик щодо повторення матеріалу, індивідуальних або міні групових занять з учнями», — акцентував Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді