Фінансування ЗНО передбачено бюджетом

У Міністерстві фінансів повідомили про наявність коштів на проведення ЗНО

vstup_magister_2021_Pedrada.jpg

Таку інформацію повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтервʼю Укрінформу.

У Держбюджеті передбачено 215 млн грн на проведення ЗНО

«Щодо освіти переконаний: передбачених на наступний рік грошей вистачить. Це достатній ресурс, який гарантує і виплату заробітної плати вчителям, і проведення зовнішнього незалежного оцінювання (сподіваюся, воно буде). Хоча мені відомо про позицію Міністерства освіти й науки, яке хоче повторити цьогорічний досвід проведення національного мультипредметного тесту», – підкреслив Єрмоличев.

«Нині в країні триває дискусія: бути чи не бути ЗНО. Ми ж передбачили різні варіанти. Тож 215 мільйонів гривень на проведення зовнішнього незалежного оцінювання в бюджеті є. Ми навіть в умовах невизначеності намагалися спрацювати на випередження, щоб потім не було звинувачень у тому, що Мінфін, мовляв, “не запланував кошти на ЗНО”, тому його й не проводитимемо», – зауважив Єрмоличев.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методи навчання у школі та ЗДО

Методи навчання: традиційні, інноваційні, інтерактивні, активні та інші. Як навчати учнів і дошкільників
285162

Як аналізувати урок вчителя

Урок — це творча майстерня вчителя і лабораторія керівника. Після аналізу відвіданого уроку народжуються нові ідеї й задуми щодо поліпшення освітнього процесу.
239500

Учням про академічну доброчесність

Як учителю донести ідеї академічної доброчесності до свідомості учнів? Зібрали чи не всі методичні та наочні матеріали в одній статті.
24868

Безпечне освітнє середовище закладу освіти

Що таке безпечне освітнє середовище, його ознаки та принципи? Як забезпечити психологічно безпечне середовище? Як створити й упровадити у вашому закладі освіти.
109738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді