Фінансування ЗНО передбачено бюджетом

У Міністерстві фінансів повідомили про наявність коштів на проведення ЗНО

vstup_magister_2021_Pedrada.jpg

Таку інформацію повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтервʼю Укрінформу.

У Держбюджеті передбачено 215 млн грн на проведення ЗНО

«Щодо освіти переконаний: передбачених на наступний рік грошей вистачить. Це достатній ресурс, який гарантує і виплату заробітної плати вчителям, і проведення зовнішнього незалежного оцінювання (сподіваюся, воно буде). Хоча мені відомо про позицію Міністерства освіти й науки, яке хоче повторити цьогорічний досвід проведення національного мультипредметного тесту», – підкреслив Єрмоличев.

«Нині в країні триває дискусія: бути чи не бути ЗНО. Ми ж передбачили різні варіанти. Тож 215 мільйонів гривень на проведення зовнішнього незалежного оцінювання в бюджеті є. Ми навіть в умовах невизначеності намагалися спрацювати на випередження, щоб потім не було звинувачень у тому, що Мінфін, мовляв, “не запланував кошти на ЗНО”, тому його й не проводитимемо», – зауважив Єрмоличев.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як учителеві знизити рівень шуму у класі

Часто у класі учні галасують та активно виражають свої емоції. Перша реакція вчителя — зауваження, десята — крик. Дізнайтеся, чи доцільно взагалі сварити дітей за шум у класі та чому голосне спілкування може бути корисним.
2300

Документи асистента вчителя щодо роботи з учнями з особливими освітніми потребами

Питання переліку документації асистента вчителя не остаточно унормоване. Заклад освіти самостійно затверджує перелік документів на основі посадових обов'язків асистента вчителя та окремих нормативних документів і роз’яснень
255817

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді