До ВР подали законопроєкт про формування освіти для дорослих

Законопроєкт розроблено для реалізації права дорослої особи на безперервне навчання

Система освіти для дорослихТрудові відносини в умовах воєнного стану: ГОЛОВНЕ

Парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт про освіту дорослих, який було подано Кабінетом Міністрів.

Рішення відповідного змісту було ухвалено за підсумками засідання профільного комітету ВР.

Насамперед, мета цього законопроєкту — визначення засад для ефективної співпраці заінтересованих сторін для реалізації права дорослої особи на безперервне навчання впродовж життя.

Таким чином, законопроєктом створюється законодавча основа функціонування центрів освіти дорослих. Встановлюються норми, що надають право місцевим органам влади за потреби створювати центри освіти дорослих, що можуть функціонувати як окремі юридичні особи або як структурні підрозділи закладів освіти, культури тощо.

Зокрема, у Комітеті з питань освіти, науки та інновацій зауважують, що законодавче закріплення зазначених інституцій, визначення їх прав, можливість створення таких центрів відповідає політиці децентралізації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді