МОН рекомендує оголосити канікули у школах під час локдауну

Міністерство освіти і науки пропонує школам запровадити канікули на період локдауну, тобто з 8 по 24 січня.

Чи захистили права працівників на час карантину: ТЕСТ

Міністерство освіти і науки України висунуло рекомендації закладам освіти розглянути можливість оголосити канікули під час проведення карантинних обмежень з 8 до 24 січня.

Офіційний лист від міністерства було надіслано на адреси керівників місцевих департаментів освіти і науки.

МОН наголошує, що через введення посилених карантинних обмежень учням буде заборонено відвідувати школи у період з 8 до 24 січня 2021 року.

Зокрема, у відомстві попросили вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію в цей період освітнього процесу в дистанційному форматі. Здебільшого, використовуючи освітню платформу «Всеукраїнська школа онлайн».

«Водночас Міністерство рекомендує розглянути можливість, за потреби, оголосити на цей час канікули із врахуванням положень частин 3 та 4 статті 10 закону «Про повну загальну середню освіту», — зазначено у листі.

Окрім того, у МОН акцентують, що відповідно до закону «Про повну загальну середню освіту» освітній процес у школах має організовуватися в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, і триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

У Міносвіти зауважили, що педагогічна рада школи має визначити структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

«Крім того, згідно з Законом, тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів», — зазначили у МОН України.

МОН рекомендує оголосити канікули у школах під час локдауну

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді