Міністр розповів як оцінювати учнів, що перебувають за кордоном

Міністр освіти та науки пояснив як відбуватиметься оцінювання дитини, що перебуває за кордоном

Навчання дитини за кордоном

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Наразі немає жодних обмежень про визнання результатів навчання дитини в будь-якій країні. Єдине, що потрібно — офіційна розшифровка опанованої освітньої програми.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час інтерв’ю.

За його словами, заклад освіти в Україні має перекласти європейську систему оцінювання на нашу 12-бальну. Для цього потрібна розшифровка освітньої програми закордонної школи, де будуть зазначені дисципліни, години та оцінки.

У разі завершення дитиною 2022-2023 навчального року за кордоном, то вона отримає звичайний табель або інформаційну довідку із закладу освіти про прослухану освітню програму. А якщо це учень 9 чи 11 класу, то документи видаватимуть українські заклади освіти. Відповідно до спільного наказу МЗС і МОН, ці документи можуть відправити для вручення випускникам в українських дипломатичних установах за кордоном.

«Ми вже передавали через українські посольства й консульства майже 4 000 таких документів за 9-й та 11-й класи українцям, що тимчасово перебувають поза межами України. Для того, щоб атестувати, варто було взяти оцінки, які діти надавали зі школи тієї країни, де вони тимчасово навчалися, й передати до наших українських шкіл. А наші школи вже трансформували ці оцінки у свідоцтво», — зауважив очільник освітнього відомства.

Зокрема, керівник МОН повідомив, що з березня понад 200 000 дітей шкільного віку вже повернулися в Україну.

«Станом на 5 вересня, згідно з офіційними статистичними даними, за кордоном залишаються ще 492 000 дітей шкільного віку. Але щотижнево ми фіксуємо повернення в Україну 5000–7000 дітей», — акцентував міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10171

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді