В Україні завершився основний етап дослідження PISA-2022

У дослідженні взяли участь понад 3 500 п’ятнадцятирічних учнів та студентів

Основний етап PISA-2022

26 жовтня в Україні завершився один із етапів міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022, в якому взяли участь понад 3500 п’ятнадцятирічних учнів та студентів зі 175 закладів освіти.

Таку інформацію зазначили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. 

В основному етапі дослідження підлітки пройшли тестування з трьох ключових галузей — математики, читання та природничо-наукових, а також інноваційної для циклу 2022 року галузі — креативного мислення.

Зокрема, учасники PISA заповнили анкети, серед них і стосовно володіння інформаційно-комунікаційними навичками.

Під час наступного етапу дослідження відбудеться обробка й узагальнення зібраних у ході тестування, зокрема введення в систему відповідей на запитання анкет, а також перевірка відповідей на тестові завдання.

Варто зауважити, що більшість завдань PISA — це завдання, відповіді на які учасники надавали самостійно, а не вибирали серед запропонованих варіантів. Усі ці відповіді мають бути уніфіковано й об’єктивно перевірені.

Міжнародний звіт за підсумками оброблення й аналізу даних з’явиться за рік — у грудні 2023 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді