Можливість введення карантину зимових свят

Кабмін готується до всіх сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину зимових свят

Підвищення кваліфікації 2021: які документи оформити

Сьогодні питання про запровадження конкретних більш жорстких карантинних заходів не ухвалюється. Але Кабінет Міністрів України готується до всіх можливих сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину зимових свят.

Цю інформацію оголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засідання Кабміну.

Він зауважив, що збільшення контактів між людьми у період зимових свят може дати значний поштовх до сплеску епідемії.

«Ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня — це період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати. Уряд не приховує та говорить відкрито, що ми розробляємо план реагування на випадок погіршення ситуації», — повідомив Денис Шмигаль.

Також він додав, що кроки уряду мають бути зрозумілими й передбачуваними для людей та бізнесу.

Прем’єр-міністр нагадав, що зараз в Україні діють обмеження помаранчевої зони та карантин вихідного дня. Та наголосив, що остаточну ефективність та результат такої моделі можна буде оцінити на початку грудня.

«Вже зараз ми фіксуємо зменшення мобільності населення. За даними операторів мобільного зв’язку, через запровадження карантину вихідного дня мобільність населення опустилася до найнижчого рівня з часу повного карантину навесні. Менша мобільність людей означає зменшення ймовірності зараження, і відповідно розривається ланцюг зараження», — заявив очільник уряду.

За словами прем’єра, результатом запроваджених протиепідемічних заходів має стати вихід на плато за кількістю захворілих на початок грудня.

«Певне покращення ситуації ми можемо бачити вже сьогодні й за кількістю зайнятих ліжкомісць і за кількістю захворілих», — повідомив він.

Для напрацювання оптимальної моделі протиепідемічних заходів, уряд співпрацює з місцевою владою, з міськими головами та бізнесом.

«Минулого тижня уряд розіслав опитування всім очільникам міст щодо того, які протиепідемічні обмеження вони вбачають найбільш доцільними та оптимальними. Вже маємо думку голів ОДА. Тепер очікуємо на позицію міських голів», — наголосив Денис Шмигаль.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оцінювання навчальних досягнень учнів

Під час самооцінювання в закладі освіти вивчають різні питання ✔ Одне з них — рівень навчальних досягнень учнів ✔ Щоб правильно встановити рівень навчальних досягнень учнів, слід дотримуватися визначених критеріїв
202312

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
40137

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді