Нові програми підвищення кваліфікації вчителів і керівників НУШ

Підвищення кваліфікації може відбуватись як в очній, так і у віддаленій, або очно-дистанційній формі

Підвищення кваліфікації педагогів15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

 

Міністерство освіти та науки затвердило Типові програми підвищення кваліфікації вчителів та керівників шкіл, які впроваджують новий Державний стандарт базової середньої освіти.

Мета відповідного підвищення кваліфікації — професійний розвиток педагогів, удосконалення раніше набутих та набуття нових компетентностей.

Напрямами підвищення кваліфікації визначено розвиток загальних та професійних компетентностей.

Зокрема, зазначається, що підвищення кваліфікації педагогів може відбуватись в очній, віддаленій або очно-дистанційній формі.

Розробники цих документів зауважують, що актуальність програм полягає в необхідності підготовки педагогів, готових працювати за новим Державним стандартом базової середньої освіти в контексті вимог Нової української школи.

Варто зазначити, що програма для вчителів розрахована на 150 годин, або 5 кредитів ЄКТС і має реалізовуватись через інваріантний і варіативний складники.

Водночас програма для директорів складається з 14 модулів, де кожен модуль передбачає теоретичну та практичну складові та самостійну роботу слухачів. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді