Діти можуть втратити навчальні досягнення, - Ганна Новосад

Ексміністерка освіти і науки Ганна Новосад припустила, що школи підуть на тривалий карантин, що може стати причиною втрати навчальних досягнень учнів

Асистент вчителя: як правильно нарахувати зарплату

Ситуація з пандемією коронавірусу в Україні набирає обертів: минулого тижня кількість інфікованих сягнула понад 8 та 9 тисяч хворих за добу. Про це наголосила колишня міністерка Ганна Новосад у своєму інтерв’ю.

Зараз в Україні можуть посилити карантин, тому батьків і учителів найбільше хвилює, чи торкнуться посилені заходи і шкільної системи.

Ексміністерка гадає, що заклади освіти можуть піти на тривалий карантин: «Ми можемо припустити, що кількість хворих в Україні більша за офіційні дані, тому локдауну нам не уникнути».

Вона також запевнила, що навчати онлайн учнів початкової школи складніше, ніж школярів старших класів. І зауважила, що якби вона була б у Міністерстві, то разом зі своєю командою пропрацювала, як компенсувати прогалини у знаннях.

Ганна Новосад наголосила, що за дослідженнями американців діти впродовж цього карантину можуть втратити до 1 року їхніх навчальних досягнень, якщо карантин триватиме.

На думку ексміністерки: «Наслідки в довгостроковій перспективі можуть бути негативним. Тому потрібно думати наперед, а не розв'язувати проблеми з дня на день».

Зокрема, Міністерство охорони здоров’я планує встановити додаткові обмеження у червоних зонах. Проте садочки закривати на карантин не будуть. «Ми пропонуємо також дозволити працювати в регіонах червоної зони і школам для учнів початкових класів. Натомість учнів з 5 по 11 класи варто відправити на дистанційне навчання», — коментують у МОЗ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді