Мова навчання в школах Києва

Мовний омбудсмен каже, що отримує звернення і критику на мову навчання у столиці України

РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ЗАЛЕШНО ВІД ПОШИРЕННЯ ВІРУСУ

У школах Києва значна частина вчителів достатньо часто використовує російську мову замість української.

На цьому факті наголосив під час прес-конференції Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Він заявив, що отримує значну кількість звернень і критики стосовно мови навчання, яку використовують учителі столиці України. Також мовний омбудсмен висловив сподівання, що йому вдасться обговорити це питання зі столичною владою.

Про перенесення робочих днів у 2021 році

«Ми щиро сподіваємося на найближчу зустріч з очільником української столиці, з яким ми б хотіли провести досить плідну і важливу зустріч. Вона буде полягати у розборі тієї проблематики, яку ми помітили за результатами десятків звернень. Бо, підкреслю, що величезна кількість звернень і критики на мову навчання стосується закладів освіти міста Києва. Разом із тим є якісь шляхи у розв'язанні цієї проблеми», — сказав Кремінь.

Зокрема, Тарас Кремінь наголосив, що на позашкільних заходах російською спілкується чверть педагогічних працівників. Ще більшою мірою російська мова замість української поширена в закладах позашкільної освіти — музичних школах, дитячо-юнацьких спортивних школах, у гуртковій роботі тощо.

«Така частка нарікань є особливо помітною. Крім контролю, крім захисту, органи місцевого самоврядування та органи управління освітою повинні подбати про створення кращих умов, про підвищення кваліфікації педагогічних працівників», — прокоментував мовний омбудсмен.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оцінювання навчальних досягнень учнів

Під час самооцінювання в закладі освіти вивчають різні питання ✔ Одне з них — рівень навчальних досягнень учнів ✔ Щоб правильно встановити рівень навчальних досягнень учнів, слід дотримуватися визначених критеріїв
202312

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
40137

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді