У закладах освіти починають працювати «вихователі безпеки»

Фахівці з безпеки співпрацюють приблизно з 1,5 тисячами учнів, запобігаючи насильству серед школярів

Вихователь безпеки в школі

Як провести тарифікацію педагогів

У школах п’яти регіонів запрацювали «вихователі безпеки», які допоможуть освітянам побудувати для дітей середовище, вільне від булінгу, наркотиків і насильства.

Таку інформацію зазначив заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько під час брифінгу.

Як він повідомив, наразі до проєкту долучилися 16 громад у п’яти областях.

«Уже підготовлено 17 спеціалістів, які пройшли 4-тижневе навчання у Національній академії внутрішніх справ, і працюють у 49 закладах освіти», — зауважив представник Національної поліції.

Окрім того, фахівці з безпеки знаходяться у закладах освіти та співпрацюють приблизно з 1 500 учнями, запобігаючи насильству серед школярів, вживанню наркотиків тощо.

Планується, що «вихователі безпеки» стануть комунікаторами між органами місцевого самоврядування, навчальними закладами і територіальними підрозділами Нацполіції.

Зокрема, з 19 вересня розпочався новий набір фахівців з безпеки в освітньому середовищі.

«До кінця цього місяця бажаючі стати «вихователями безпеки» можуть подати документи до Національної академії внутрішніх справ, яка здійснює нетривалу підготовку таких фахівців», — зауважив Ярослав Шанько.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді