Заклади освіти відбудовуватимуть під час програми відновлення України

Світовий банк та Уряд України представили звіт про руйнування, що завдані росіянами

Відновлення закладів освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Відбудова України буде поділена на декілька основних етапів, перший із яких — це негайне відновлення, яке вже відбувається та продовжиться наступного року.

Таку інформацію зазначили у звіті від Світового банку та Уряду України щодо руйнувань, завданих російськими військами.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, програма швидкого відновлення, на яку планується залучити 17 млрд доларів цього та наступного року, передбачає відбудову об’єктів критичної інфраструктури, лікарень, закладів освіти, пошкодженого житла та транспортної інфраструктури.

Передбачається, що відновлення держави відбуватиметься в декілька етапів. Таким чином, окрім негайного відновлення, заплановані й інші етапи — середньострокове та довгострокове відновлення, а також модернізація України за принципом build back better, або «відбудуємо краще, ніж було».

«Потреба в коштах на негайне відновлення в цьому та наступному році складає 17 млрд доларів, з яких 3,4 млрд потрібно на цей рік. Світовий банк уже створив трастовий фонд для того, аби ми могли акумулювати цю суму від наших союзників. Ми ведемо перемовини про таку допомогу з США, Німеччиною, ЄС та МФО. Поки ці перемовини тривають, уряд та місцева влада вже працюють над відбудовою зруйнованої інфраструктури та житла. За останні місяці ми відновили більше трьох тисяч різних об’єктів, а загалом уряд виділив на це майже 3,5 млрд грн», — зауважив керівник Кабінету Міністрів.

Варто зазначити, що довгострокове відновлення розпочнеться на наступний день після перемоги України та завершення бойових дій.

Головним джерелом великого плану відновлення мають бути заморожені на Заході російські активи, сума яких зараз оцінюється в 300-500 млрд доларів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді