Держава виконуватиме всі соціальні зобов’язання

Цього та наступного року соціальні зобов’язання держави будуть виконуватись повною мірою

Фінансова допомога Україні

Як провести тарифікацію педагогів

У цьому та наступному році всі соціальні зобов’язання держави будуть виконуватись повною мірою.

Таку інформацію зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль щодо питання залучення міжнародної фінансової допомоги для покриття дефіциту державного бюджету.

Як він повідомив, Україна працює з міжнародними партнерами для підтримки фінансової стабільності в державі. Для покриття дефіциту державного бюджету наступного року планується залучення міжнародної фінансової допомоги та випуск військових облігацій.

«Це два джерела надходжень, крім податкових та митних, які ми бачимо наступного року», — зауважив керівник Кабміну.

Окрім того, прем’єр-міністр акцентував, що на сьогодні є три фінансових партнери, з якими активно співпрацює наша держава: Міжнародний валютний фонд, Європейський Союз і Сполучені Штати. Зокрема, з МВФ вже йде спільна робота над програмою на наступний рік.

«Вчора відбулася розмова Президента України з керівницею Фонду Крісталіною Георгієвою. МВФ погодив виділення Україні ще одного фінансування в розмірі 1,4 млрд доларів. Так само як це було на початку війни. Ми домовились, що будемо продовжувати працювати з МВФ, щоб наступного року започаткувати нову спеціальну програму», — наголосив Денис Шмигаль.

Варто зазначити, що минулого тижня також відбулися плідні зустрічі з керівництвом Європейської комісії. Допомога у розмірі 8 млрд євро надійде Україні цього року: 5 млрд євро вже до кінця вересня, 3 млрд у вигляді гранту очікується наприкінці жовтня — на початку листопада.

Зокрема, глава уряду нагадав, серед іншого, про ініціативу Президента США щодо виділення додаткової допомоги нашій державі у розмірі 11,7 млрд дол.

«Ми розуміємо, що з такою підтримкою Сполучених Штатів, і з отриманням допомоги від Євросоюзу, ми цей рік проходимо стабільно», — акцентував прем’єр-міністр, додавши, що наступний рік всі соціальні зобов’язання держави будуть виконуватись повною мірою.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді