План розвитку природничої освіти

МОН презентувало план заходів щодо реалізації Концепції розвитку STEM-освіти

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

План розвитку природничої освіти

Проєкт документа винесений для громадського обговорення.

План містить перелік заходів на період 2020-2027 років, виконання яких сприятиме розвитку природничо-математичної освіти в Україні.

У рамках реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти в Україні будуть створені нові STEM-центри та STEM-лабораторії, також здійснюватиметься сприяння створенню закладів спеціалізованої освіти наукового спрямування, завдяки чому здобувачі освіти кожного регіону отримають можливість здобувати спеціалізовану освіту наукового спрямування.

Крім того, має відбутись оновлення дизайну пришкільних ділянок, що дозволить проводити на них ботанічні, астрономічні і метеорологічні спостереження та досліди.

Для батьків дітей будуть створені переліки закладів освіти, що впроваджують STEM-освіту.

Також Міністерство освіти планує розробити новий зміст природничо-математичної освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти, зокрема, державні стандарти, навчальні програми предметів та інтегрованих курсів, курсів за вибором, навчальних програм гуртків, секцій та інших творчих об’єднань.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді