Чи знімуть обмеження щодо отримання середньої освіти «один раз у житті»

У ВР зареєстровано законопроєкт, яким пропонується зняти обмеження щодо отримання повної загальної середньої освіти лише «один раз у житті»

Безпечність кабінетів: підготуйтеся до нового навчального року

Пропонують зняти обмеження щодо отримання середньої освіти «один раз у житті»

Проєкт закону зареєстрований групою депутатів з фракції «Європейська солідарність».

Зокрема, зазначають, що завданням законопроєкту є приведення Закону України «Про повну загальну середню освіту» у відповідність із Конституцією України та іншими законами України.

«При прийнятті закону не вдалося уникнути деяких істотних неузгодженостей із нормами законодавства України та появи положень, що мають ознаки неконституційних, на що дедалі частіше вказують представники педагогічної громадськості, органи місцевого самоврядування та інші суб’єкти навчального процесу», - зауважують автори.

«Наведена редакція щодо уточнення «один раз протягом життя» у пропонованому контексті не узгоджується з нормами частини третьої статті 53 Конституції України та не враховує правової позиції Конституційного Суду України», - зазначено у пояснювальній записці до законопроєкту.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді