Лілія Гриневич щодо закону про вступ абітурієнтів з окупованих територій

Екс-міністерка освіти і науки України розповіла про певні негативні наслідки прийняття закону

Чи платити учителю за «вакантні» години

В ефірі програми на Еспресо.TV Лілія Гриневич висловила свою думку щодо прийняття закону про вступ абітурієнтів з окупованих територій .

«Цей законопроект вилучає поняття про те, що випускники, які здобували середню освіту в ОРДЛО, мають складати нашу державну підсумкову атестацію та отримувати тут українське свідоцтво про середню освіту… Що це означає? Це виглядає так, що ми тепер будемо визнавати середню освіту, отриману на окупованих територіях», - зауважила Гриневич.

Крім того, вона повідомила, що закон є «дискримінаційним» щодо інших абітурієнтів.

«Друге, якщо повністю прибираються конкурсні умови, принаймні співбесіда, то як вони мають довести, що вони можуть здобувати вищу освіту?», - наголосила екс-міністр.

Також вона зауважила, що таким чином закон «знекровить» заклади освіти, які переїхали з окупованих територій.

«Ці виші мали переважне право для вступу вступників з окупованих територій. Таким чином, у них були абітурієнти, студенти. А внаслідок ось такої зміни ми ще й отримаємо знекровлення системи вищої освіти на сході. Тому що тепер ці вступники не мають жодних випробувань, а можуть на підставі документів про освіту, які не визнаються в жодній країні, приїжджати і вступати в будь-який вищий навчальний заклад», - зауважила Лілія Гриневич.

Джерело: Еспресо.TV

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді