ЗНО-2020: як розрахувати бал

Як цьогоріч проходить ЗНО-2020? Та як розрахувати середній бал без ДПА - у статті

МОН надало роз’яснення щодо розрахунку середнього бала без ДПА

Закон звільняє від ДПА у будь-якій формі всіх здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. При цьому, Закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році.

Організуйте роботу з охорони праці: ЧЕК-ЛІСТ

Відповідно до Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти в 2020 році, середній бал додатка до документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала. Предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)»/«зараховано», а також факультативи у загальну кількість не враховуються.

У разі надання вступником документа про повну загальну середню освіту, у якому замість оцінок державної підсумкової атестації зроблений запис «звільнений(а)», середній бал обчислюється без врахування ДПА з відповідного(-их) предмета(-ів) у загальну кількість предметів у відповідному додатку.

Нагадаємо, що цьогоріч, МОЗ опублікувало тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

У документі розроблено низку заходів, які мають забезпечити безпечне проведення ЗНО у пунктах тестування.

Зокрема, під час організації зовнішнього незалежного оцінювання необхідно:

  • визначити маршрути учасників, з метою забезпечення найменшого контакту;
  • скласти графік за яким відбувається допуск учасників в будівлю, де буде проводитись тестування. Графік допуску повинен враховувати час необхідний для проведення термометрії та запобігати утворенню скупчення учасників;
  • визначити місця розсадки учасників, з дотриманням їх дистанціювання не менш ніж 1,5 метри один від одного та передбачити розсадку таким чином, щоб поруч, спереду та ззаду учасника місця не були зайняті іншими учасниками.

Усі учасники ЗНО допускатимуться до пункту тестування лише після проведення термометрії, опитування щодо стану здоров'я та за умови одягнення захисної маски.

ЗНО 2020 відео роз`яснення щодо заходів безпеки під час пробного ЗНО

ВАЖЛИВО! Сторонні особи до пунктів тестування не будуть допущені.

Крім того, на вході до будівлі та на вході до аудиторій мають бути організовані місця для обробки рук антисептиками.

У санітарних кімнатах має бути забезпечено постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників.

ВАЖЛИВО! Використання багаторазових рушників буде заборонено.

Заклади освіти після карантину

За годину до початку тестування та після проведення тестування в аудиторіях повинно проводитись прибирання, разом із дезінфекцією поверхонь та місць для сидіння.

На виході із закладу необхідно розмістити 2 контейнери для використаних з масок та рукавичок з чіткими яскравими відмітками «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ» «ВИКОРИСТАНІ РУКАВИЧКИ».

Також у місцях проведення тестування має бути забезпечено чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров’я.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді