Принципи НУШ перейдуть до учнів 5-9 класів

Принципи і пріоритети НУШ стануть надбанням учнів 5-9 класів, а не залишаться лише в початковій школі.

Зміни у Законі про повну загальну середню освіту

Про це повідомила Любомира Мандзій у своєму Facebook.

«Сьогодні підписала проєкт Державного стандарту базової освіти на погодження ЦОВВ. Гортаючи стандарт, можна з упевненістю сказати: принципи і пріоритети НУШ стануть надбанням учнів 5-9 класів, а не залишаться винятково в початковій школі. Стандарт компетентнісний, бо ґрунтується на вміннях, знаннях і цінностях, а не на переліку фактажу. Він допомагає відстежувати поступ учнів за конкретними результатами навчання», - зазначає в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Також вона зауважила, що до розробки документа вперше були залучені українські експерти PISA.

«Проєкт пройшов кілька кіл публічних консультацій та обговорень і, безперечно, став справді колегіальним і консолідуючим документом, за яким навчатимуться наші діти. Дякую усім, хто долучився до створення Державного стандарту базової освіти, хто удосконалював його, пропонуючи свої цінні ідеї. Дякую усім, хто долучився до публічних консультацій з реалізації цього проєкту стандарту», - підкреслила Любомира Мандзій.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді