Чи проведуть ЗНО дистанційно?

Чи можливо провести ЗНО на відкритому майданчику чи дистанційно

«Кожен учасник ЗНО має добре чути інструктора, який повідомлятиме важливу інформацію, зокрема час, який залишився до завершення тесту. Так само, за правилами ЗНО, учасники мають бачити годинник. Зайві шуми на відкритій місцевості заважатимуть учасникам чути інструкторів і не дозволять сконцентруватись на тесті. Особливо це стосується складання ЗНО з іноземних мов, яке передбачає аудіювання та має проходити в тихому приміщенні», - наголошують у МОН.

Як завершити навчальний рік: 4 ключові справи

Тому проведення ЗНО на відкритому майданчику чи стадіоні є неможливим через непередбачувані погодні умови та безпековий фактор.

Крім того, у МОН відкинули ідею щодо проведення ЗНО дистанційно.

«Очний формат зовнішнього незалежного оцінювання передбачає низку заходів, які забезпечують ідентифікацію учасників і протидію списуванням та іншим проявам недоброчесності. Саме завдяки цьому зберігається неупередженість та об'єктивність результатів ЗНО. Технічних умов для забезпечення цього у дистанційному форматі немає», - наголошують у Міносвіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді