Змінено Порядок виплати державної допомоги при народженні дитини в разі її влаштування до дитячого закладу (будинку дитини) на повне державне утримання

Прийомних батьків та батьків-вихователів включено до переліку осіб, які мають право на отримання та використання допомоги при народженні дитини. Згода органу опіки для цього вже не буде потрібна

Затверджено Зміни до Порядку виплати державної допомоги при народженні дитини в разі її влаштування до дитячого закладу (будинку дитини) на повне державне утримання (наказ від 20.07.2015 № 745/652/776/445).

Так, змінами передбачено п. 1.6 розділу I викласти в такій редакції:

«1.6. Допомога при народженні дитини в разі її влаштування до будинку дитини на повне державне утримання призначається і перераховується на рахунок дитини в розмірі, визначеному пунктом 13 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 1751.

Якщо допомога при народженні дитини вже була призначена до моменту влаштування дитини до дитячого закладу (будинку дитини) на повне державне утримання, виплата допомоги продовжується до закінчення терміну її виплати шляхом зарахування допомоги на відкритий в банківській установі вкладний (депозитний) рахунок дитини.».

Прийомних батьків та батьків-вихователів включено до переліку осіб, які мають право на отримання та використання допомоги при народженні дитини. Згода органу опіки для цього вже не буде потрібна.

Така допомога перераховується на банківській рахунок дитини у разі її влаштування до будинку дитини на повне державне утримання.

Водночас із кола осіб, які мають право на отримання невиплаченої суми допомоги на дитину, виключено усиновителів.

Цей наказ наберає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді