Керівники закладів освіти мають видати накази про дистанційну роботу, – Любомира Мандзій

Заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла про організацію роботи педагогів у період карантину. Також відповіла на популярні запитання педагогів

Під час онлайн-спілкування з користувачами Facebook Любомира Мандзій розповіла про особливості роботи педагогів під час карантину.

Зокрема наголосила, що як для Міністерства, так і для закладів освіти новим викликом є дистанційна робота.

Як оплатити роботу педагогів під час карантину

Любомира Мандзій розповіла про гнучкий графік, що дозволить працівникам виконувати свою роботу вдома.

Для цього кожен заклад освіти має підготувати наказ про роботу в період карантину. Прописати у наказі питання організації роботи, гнучкий графік для працівників, розкрити питання здійснення освітянами організаційно-методичної роботи, індивідуальний план самоосвіти вчителя в період карантину.

Накази мають бути оприлюднені на сайтах закладів освіти, щоб з ними мали можливість ознайомитись усі працівники закладу.

«Встановіть гнучкий графік роботи вчителя, передбачте індивідуальний план самоосвіти вчителя. В цій ситуації яка сьогодні склалась в Україні надзвичайно важливим є збереження життя і здоров'я кожного громадянина України. Тому дуже прошу не вимагайте простої присутності працівників на роботі. Вони будуть більш корисними, коли будуть дистанційно комунікувати з учнями», - наголосила заступник міністра освіти.

МОН планує проводити такі відео-роз`яснення частіше та за наявної потреби.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді