Учителів-початківців підтримають педагоги-наставники

Новий Закон про освіту передбачає педагогічну інтернатуру для молодих учителів, а для їхніх наставників — доплати

Одне з нововведень закону про повну загальну освіту — педагогічна інтернатура. Її мають пройти протягом першого року роботи вчителі, які не мали досвіду педагогічної діяльності.

У день призначення молодого вчителя на посаду керівник школи видає наказ про організацію педагогічної інтернатури.

Педагогом-наставником стає вчитель із такою самою або спорідненою спеціалізацією. Досвід педагогічної діяльності наставника за цією спеціалізацією має бути не менше 5 років.

Тренінг-гра: заохотьте вчителів-початківців

Молодий вчитель, що проходить інтернатуру, отримає від наставника супровід та підтримку в педагогічній діяльності, відвідуватиме навчальні заняття, опрацьовуватиме необхідну літературу тощо.

Педагог-наставник отримає доплату — щонайбільше 20% його посадового окладу в межах фонду оплати праці ЗЗСО. Розмір доплати визначатиме керівник закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Організовуємо роботу атестаційної комісії

З’ясуємо відповіді на запитання щодо створення, складу та повноважень атестаційної комісії закладу освіти у 2024/2025 навчальному році. Керуємося нормами Положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 09.09.2022 № 805
395

Педагогічна рада школи: функції та планування

Засідання педагогічної ради — важлива частина роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо функції педагогічної ради та особливості підготовки до засідань. Скачайте циклограму засідань педради
44790

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді