Учителів-початківців підтримають педагоги-наставники

Новий Закон про освіту передбачає педагогічну інтернатуру для молодих учителів, а для їхніх наставників — доплати

Одне з нововведень закону про повну загальну освіту — педагогічна інтернатура. Її мають пройти протягом першого року роботи вчителі, які не мали досвіду педагогічної діяльності.

У день призначення молодого вчителя на посаду керівник школи видає наказ про організацію педагогічної інтернатури.

Педагогом-наставником стає вчитель із такою самою або спорідненою спеціалізацією. Досвід педагогічної діяльності наставника за цією спеціалізацією має бути не менше 5 років.

Тренінг-гра: заохотьте вчителів-початківців

Молодий вчитель, що проходить інтернатуру, отримає від наставника супровід та підтримку в педагогічній діяльності, відвідуватиме навчальні заняття, опрацьовуватиме необхідну літературу тощо.

Педагог-наставник отримає доплату — щонайбільше 20% його посадового окладу в межах фонду оплати праці ЗЗСО. Розмір доплати визначатиме керівник закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Знайомство педагога з новим класом

Перша зустріч з учнями та їхніми батьками визначає успіх вашої подальшої роботи в конкретному класі. Пропонуємо готові алгоритми проведення знайомства
63

Налагоджуємо професійне педагогічне спілкування

Найяскравіше особистість розкривається у спілкуванні. «Скажи мені що-небудь, щоб я тебе побачив», — звертався давногрецький філософ Сократ до своїх учнів. У всі часи вчителя-майстра вирізняє вміння налагоджувати педагогічне спілкування з учнями та колегами, досягати взаєморозуміння з ними та вести за собою
60763

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді