МОН співпрацюватиме з Вергеланд Центром

МОН співпрацюватиме з Вергеланд Центром з питань розбудови НУШ, підготовки директорів та вчителів, а також розвитку онлайн-навчання

Ганна Новосад зустрілася з очільницею Центру Аною Пероною-Ф’єльдстад.

«Вергеланд Центр – наші надійні партнери у сфері реформування шкільної освіти. Зараз найбільший виклик перед нами – НУШ у базовій школі. Наразі ми працюємо над деталізацією стандарту для базової школи», - наголосила міністерка.

Заберіть Ваш щасливий квиток

Сторони домовилися провести координаційну зустріч, щоб більш докладно обговорити цілі та стратегію доопрацювання держстандарту.

Ще одним напрямом стане підвищення кваліфікації вчителів та директорів шкіл.

«Я впевнена, що нам потрібно зробити підвищення кваліфікації більш системним та покращити методичну підтримку вчителів у реформі. Ви, як організація, що багато працювала з вчителями базової школи, важливі для нас у розбудові цього проекту. Крім того, ми розраховуємо на співпрацю щодо розвитку шкільного менеджменту. Ми зараз готуємо закон «Про повну загальну середню освіту». Його величезна частина присвячена саме шкільному менеджменту. І ми б хотіли більше працювати у цьому напрямі й хотіли б заручитися вашою підтримкою в цьому питанні. Зокрема, можливо, спільно розробити онлайн-курс для самих директорів та на основі нього зробити обов‘язкове підвищення кваліфікації для менеджменту шкіл», – розповіла Ганна Новосад.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді