Профільну школу планують запустити раніше 2027 року

МОН обговорить питання формування мережі старшої профільної школи

МОН планує обговорити питання можливості якнайшвидшого формування мережі старшої профільної школи з обласними управліннями освіти. Про це Ганна Новосад сказала під час селекторної наради з керівниками обласних управлінь освіти.

Вихідні та робочі 2020

«Я сподіваюсь всі розуміють, що старшу профільну школу нам необхідно принаймні пробувати впровадити швидше, ніж зараз передбачено планом впровадження Нової української школи. Ми наразі у Міністерстві освіти створюємо робочу групу з напрацювання Концепції старшої профільної школи і напрацьовуємо варіанти того, як і коли старша профільна школа могла би стартувати раніше», - сказала Ганна Новосад.

Крім того, міністерка назвала основні критерії, за якими може формуватись мережа старших профільних шкіл. Зокрема, засновниками закладів будуть обласні ради, проектна потужність школи має бути розрахована щонайменше на 300 учнів, наявність 4 класів у кожній з паралелей та можливість проживання і підвезення учнів до закладу освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42301

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді