Здавання фізкультурно-спортивних нормативів у школі буде обов’язковим

Міністерство молоді та спорту України ініціює запровадження у школах обов’язкового здавання фізкультурно-спортивних нормативів, які в радянські часи позначались абревіатурою ГТО — «Готовий до праці і оборони СРСР»

З метою зміцнення здоров'я та фізичного розвитку дітей в українських школах запровадять обов’язкове здавання фізкультурно-спортивних нормативів, які в радянські часи позначались абревіатурою ГТО — «Готовий до праці і оборони СРСР». Про це на прес-конференції у Чернігові повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає «Укрінформ».

«Коли я прийшов на посаду, то поставив завдання відродити ці норми. Зрозуміло, вже на новій основі. Зараз ми їх доопрацьовуємо і будемо запроваджувати для учнів наших шкіл», — зауважив він.

«Готовий до праці і оборони СРСР» (ГТО) — фізкультурний комплекс, що становив основу державної системи фізичного виховання; був направлений на зміцнення здоров'я, всесторонній фізичний розвиток людей, підготовку їх до трудової діяльності і захисту Батьківщини.

За радянських часів у комплекс входили гімнастичні вправи, біг (на короткі і середні дистанції), стрибки (у довжину або висоту), метання (диска, списи, штовхання ядра), плавання, лижні гонки (за відсутності снігу — марш-кидок або велогонки), стрілянина (лише для хлопців).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді