Виховуємо патріотів

Зустрічайте восьме число журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу», головною темою якого є патріотичне виховання дошкільників

На першому місці серед інших сьогодні постало питання патріотичного виховання дошкільників. Про те, як сформувати в дітей ціннісне ставлення до сім’ї, рідної домівки, міста, а також, як виховати на базі цього майбутніх патріотів, — у восьмому числі журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу».

Одним із найсуперечливіших у дошкільній освіті залишається питання характеру взаємин дитини і дорослого в контексті навчально-пізнавальної діяльності дітей. Тож у цьому числі визначено, за якими пріоритетами має бути організована освітня робота у прийдешньому навчальному році та як досягти балансу між традиційними та інноваційними підходами в організації освітньої роботи з дітьми.

Патріотичне виховання особистості нині серед пріоритетних напрямів роботи дошкільних навчальних закладів. Як організувати системну роботу з патріотичного виховання з дітьми, ефективно взаємодіяти в цьому аспекті з батьками та сприяти підвищенню фахової майстерності педагогів? Про це — у серпневому числі. Також педагоги діляться досвідом упровадження ідей козацької педагогіки в сучасну практику освітньої роботи з дітьми.

Аби спонукати педагогів до самоосвіти, саморозвитку та водночас сприяти популяризації педагогічних здобутків дошкільних навчальних закладів освітяни Миколаєва практикують конкурс на кращу розробку освітніх та методичних заходів з патріотичного виховання. Про особливості його проведення також у цьому числі журналу.

До вашої уваги й добірка матеріалів для роботи з педагогами, зокрема опис методичного проекту «Успішний педагог», що орієнтований на молодих спеціалістів; розробка семінару «Методичний фрістайл», що сприяє розвитку й удосконаленню професійної мобільності педагогів, а також тренінг для педагогів «Засоби логіко-емоційної виразності читання. Логічні наголоси».

Також у цьому числі:

  • рекомендації щодо формування ціннісних орієнтацій старших дошкільників;
  • ідеї щодо відзначання з дітьми Всесвітнього дня яйця та конспект заняття з дослідницької діяльності «Дивовижне яйце»;
  • сценарії музично-спортивної розваги «Козацькі розваги» та осіннього свята «Осінь на лебединому озері». 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27858

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47531

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39079

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42312

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді