Всі регіони матимуть гарантовану кількість місць на добровільній сертифікації вчителів

Педагоги з кожного регіону отримають можливість взяти участь у добровільній сертифікації. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

У добровільній сертифікації візьме участь лише 1 тисяча вчителів. Загальна кількість вчителів в Україні – майже півмільйона. У зв’язку з цим виникає ризик, що всі місця можуть зайняти учасники з одного або декількох регіонів.

Щоб зробити представництво вчителів на сертифікації якомога більш різноманітним, кожен регіон отримає гарантовану кількість місць. Але ця квота необов’язково має бути заповненою.

⇒ Пілотна сертифікація вчителів початкової школи

Гарантована кількість місць встановлена з огляду на кількість класів, а отже і вчителів початкової школи в кожному регіоні. Найбільшу кількість місць отримають:

  • Львівська область — 71
  • Дніпропетровська область — 68
  • Одеська область — 62.

Найменше представництво буде в Луганської області — 15 учасників.

Міністр окремо наголосила, що сертифікація — справа виключно добровільна і жодні заходи адміністративного впливу щодо участі в ній неприпустимі.

Зареєструватися на сертифікацію можна буде на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 15 січня до 1 лютого 2019 року включно.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протокол засідання атестаційної комісії

Сьогодні атестація педагогів відбувається відповідно до нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників. Згідно з цим Положенням, засідання атестаційної комісії оформляються протоколом. Хто за нього відповідає, які дані він повинен містити, як скласти Протокол засідання атестаційної комісії – читаємо далі.
23511

Атестаційний лист педагога

Перед керівником закладу освіти постає питання оформлення документації з атестації. А педагогу, що атестуєтесь, цікаво, за якими критеріями буде оцінюватися робота. Допоможемо розібратися з птанням Атестаційного листа у статті.
30404

Атестація педагогів: що нового

Як цьогоріч провести атестацію педагогів, якими нормативними документами керуватися та що врахувати – поради у статті.
166052

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді