Довгожителі народжуються восени

Люди,народжені у період з вересня по листопад, мають більше шансів дожити до 100 років, ніж ті, хто народилися в інші місяці

Діти, які  з'явилися на світ у вересні, жовтні і листопаді, мають набагато більше шансів відсвяткувати столітній ювілей, ніж народжені в інші місяці року. Про це свідчать результати досліджень, зокрема вчених з Чиказького університету Леоніда і Наталії Гаврилових та німецького вченого Олександра Лерчла.

О. Лерчл оприлюднив статистично достовірні дані про те, що люди, які народилися у період з жовтня по грудень, живуть довше.

Автор припускав, що на отримані результати може впливати соціальний та економічний фактор.

Дослідники Гаврилови у своїй роботі спробували виключити вплив цих факторів. У своїй роботі вони зібрали і проаналізували інформацію про більш ніж 1,5 тис. осіб, які прожили 100 і більше років.

У результаті з'ясувалося, що найбільше довгожителів народилося в осінні місяці, найменше — у березні, травні та липні.

Автори висунули кілька гіпотез, що пояснюють феномен довгого життя народжених восени. Згідно з однією з них, ці немовлята мають значно менший ризик зараження сезонними, і в першу чергу літніми, інфекційними захворюваннями, що звичайно має негативні наслідки для здоров'я у дорослому віці.

Серед інших гіпотез — дефіцит вітамінів у раціоні матерів тих дітей, які народилися взимку, навесні чи влітку, а також вплив сезонних коливань гормонального фону.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді