Тиждень імунізації у закладі дошкільної освіти

Вийшов друком № 4/2018 журналу «Медична сестра дошкільного закладу»

Чому в батьків упереджене ставлення до вакцинації, ще можна зрозуміти. Вони хвилюються за дитину, тож ведуться на провокації та поради «експертів» з інтернету.

Та чому медичні працівники здають позиції за найменших сумнівів батьків вакцинувати дитину, складно пояснити. Вони ж знають, що хвилювання за вакцинацію, — квіточки порівняно з ускладненнями, які виникають внаслідок особливо небезпечних інфекційних захворювань.

Саме цю думку ми хотіли донести вам під час вебінару «Вакцинація дітей: що має знати медична сестра дитячого садка», який відбувся 12 березня. До речі, у квітневому випуску журналу «Медична сестра дошкільного закладу» подаємо відповіді на запитання, які ви поставили лектору.

Якщо з певних причин ви не прослухали вебінар, то можете переглянути його запис на seminar.expertus.com.ua. А після перегляду — скачати сертифікат, презентацію та шпаргалки для роботи.

Публікаціями цього номеру підтримуємо Всесвітній тиждень імунізації, заходи в межах якого проводитимуться з 24 по 30 квітня 2018 року на території України. Закликаємо й вас долучитися. Зокрема, провести групові або індивідуальні консультації з батьками вихованців, оновити матеріали на інформаційних стендах тощо.

Озброїтися аргументами про те, що #вакцинадіє, можна в таких публікаціях, як-от:

P. S. Нагадуємо, з січня 2018 року журнал «Медична сестра дошкільного закладу» виходить ще й у електронному форматі. Хтось із вас навіть переглядав презентаційний випуск. Якщо ні, раджу з ним ознайомитися. Для цього заходьте на emeddnz.Експертус.ua, натискайте на кнопку «Номери» і обирайте безплатний презентаційний номер е-журналу — № 9/2017. Також можете взяти демо-доступ на три дні. Тоді ви безплатно зможете не лише гортати всі номери, а й скачувати те, що найбільше зацікавить.

З питань передплати телефонуйте за номером: 0 800 212 012 (безплатно).

головний редактор
Яна ПОЛІЩУК

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати фізкультурно-оздоровчу роботу в закладі дошкільної освіти

Фізкультурно-оздоровчу роботу в дошкільних закладах проводять, аби забезпечити рухову активність дітей та сприяти їхньому повноцінному фізичному розвитку. Розглянемо основні завдання
31243

Дитина з епілепсією: що треба знати

Часто люди остерігаються хворих на епілепсію. Практичний психолог, заручившись підтримкою медичної сестри, може пояснити вихователям і батькам вихованців, що дитина з епілепсією не відрізняється від інших дітей. Що потрібно знати про дитину з епілепсією
17916

Як організувати профілактику ГРВІ у дитсадку

Сезон гострих респіраторних вірусних захворювань особливо небезпечний для здоров’я дітей. Тож адміністрація дошкільного закладу разом з медичним персоналом має провести відповідні профілактичні та протиепідемічні заходи, щоб запобігти поширенню інфекції
15525

Правила взаємин у колективі

Як працювати в колективі однодумців, які допомагають, цінують і підтримують одне одного? А ми вам розкажемо! Пропонуємо правила, як сформувати позитивний імідж серед колег і налагодити довірливі взаємини в колективі
14863

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді