Профспілка хоче бачити рішення про підвищення оплати праці вчителів

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабінету Міністрів України

У своєму листі від 23.01.2018 №02-5/54 ЦК Профспілки працівників освіти і науки України просить Кабмін не зволікати з оприлюдненням постанови «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників».

Про прийняття такої постанови засвідчено у витязі з протоколу засідання від 11 січня 2018 року. У 3-денний строк Уряд мав урахувати зауваження Мінсоцполітики та спільно з Мінфіном, Мінекономрозвитку та Мін’юстом оформити рішення відповідно до регламентних вимог.

Є постанова про підвищення оплати праці педагогів у 2018 році

За постановою ставки вчителів підвищено на один тарифний розряд. Так зарплата педагога з 1 січня зросте в абсолютних цифрах до 6500–8500 грн/місяць.

Також Профспілка зауважує на необхідності роботи з органами місцевого самоврядування, аби ті ухвалювали рішення про підвищення оплати праці педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної та професійно-технічної освіти, що фінансовані з місцевих бюджетів.

Профспілка переконана, що прийняття рішення про підвищення окладів і ставок педагогічним працівникам усіх типів закладів та установ освіти з 01.01.2018 стимулюватиме місцеві органи влади до виконання попередніх урядових рішень щодо належного наповнення місцевих бюджетів, зокрема завдяки заходам:

  • детінізації економіки
  • дотримання жорсткого режиму економії
  • посилення фінансово-бюджетної дисципліни.

Нагадаємо, освітня субвенція 2018 року спрямована на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196398

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді