Про март, який за всі місяці варт

Березень у школі — початок гарячої пори. Як завжди, у заступника директора чимало клопотів, пов’язаних з організацією навчально-виховного процесу. А ще — моніторинг, ДПА і… багато-багато іншого

На сторінках нового числа журналу «Заступник директора школи» наші автори діляться розробленою у їхньому навчальному закладі методикою здійснення моніторингу ефективності роботи вчителя.

На часі й підготовка учнів до державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання, врешті, до їх вільного польоту в дорослому житті. Саме тому, ми підготували тематичний блок про роботу зі старшокласниками. У ньому — діагностичний мінімум для вивчення особливостей їхнього психічного розвитку. Адже нині перед батьками і педагогами особливо гостро постало завдання «запобігти-врятувати-допомогти». І насамперед у тому, щоб політ спрямувати угору й запобігти падінню вниз.

Тож маємо мотивувати підлітків будувати, а не руйнувати, самостійно писати свій життєвий сценарій, мислити позитивно, а для цього — й самі повинні дотримуватися відповідних принципів у житті. Публікація про побудову життєвої стратегії стане у пригоді під час виховної роботи, а її основні ідеї щонайменше наштовхнуть випускників школи на роздуми про цінність їхнього життя і себе як його господарів.

У попередньому числі — Усе під контролем

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді