Оформлювати організаційно-розпорядчі документи стане легше

Вийшов друком методичний посібник «Організаційно-розпорядча документація дошкільного навчального закладу», який допоможе керівним працівникам організувати документування управлінської інформації, уникнути помилок в оформленні документів.

За всі роки, що напрям «Експертус: Освіта» Цифрового видавництва Експертус допомагає освітянам у роботі, вони переконалися: це видавництво готове задовольнити будь-які їхні інформаційні запити.

Актуальну й достовірну інформацію читачі отримують у періодичних друкованих та електронних виданнях, під час семінарів, вебінарів, форумів, а ще — у методичних посібниках. Один із них — «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», виданий багатотисячним накладом, розійшовся менше ніж за два роки. А нещодавно світ побачив іще один, не менш актуальний і потрібний освітянам, посібник — «Організаційно-розпорядча документація дошкільного навчального закладу».

Усе, що так необхідно знати про створення організаційно-розпорядчих документів (статуту, штатного розпису, тарифікаційного списку, номенклатури справ, посадових та робочих інструкцій, інструкцій з охорони праці тощо) — в одній книжці. У ній висвітлено всі діловодні процеси: від установлення порядку документування управлінської інформації до зберігання й знищення документів. Особливої уваги заслуговують матеріали щодо формування справ, складання їх описів, адже саме під час цих процесів найчастіше виникають запитання.

Ще подано вимоги й рекомендації до оформлення, погодження, затвердження документів з організації та припинення діяльності навчального закладу, з керування персоналом. Також непросто визначити, до якої групи належать певні накази (основна діяльність чи адміністративно-господарські питання, накази з кадрових питань тривалого чи тимчасового строку зберігання), скільки книг реєстрації наказів необхідно (одна, дві, три чи чотири) тощо. Матеріали, подані у посібнику, допоможуть знайти правильне рішення.

Ознайомитися зі змістом посібника можна за посиланням.

Відмітною ознакою посібника є його практична спрямованість. У ньому — більше ста прикладів оформлення документів. А щоб швидко знайти необхідний, у кінці посібника подано Алфавітний покажчик форм та зразків документів.

Звісно, матеріалам посібника можна довіряти на сто відсотків. Над ним працювали провідні фахівці компетентних установ, зокрема Національного архівного фонду Державної архівної служби України. Усі рекомендації відповідають вимогам чинних нормативно-правових актів.

Укладачами посібника є:

  • Панасюк Т. В. — начальник відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України;
  • Омельяненко Н. В. — голова правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», шеф-редактор управлінських видань Експертус: Освіта;
  • Ільченко Л. І. — керівник Експертус: Освіта.

Посібник схвалено для використання в дошкільних навчальних закладах комісією з дошкільної педагогіки і психології Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН від 22.06.2016 № 21/12-Г-403).

Замовити посібник

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24475

Підписуємо документи електронним підписом: алгоритми

Як підписувати документи за допомогою кваліфікованого електронного підпису? Для цього потрібно з’ясувати, у якому програмному забезпеченні це можна зробити, як його налаштувати, а вже потім — як підписувати документи
1377

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді