«Микита Кожум’яка» — перший в Україні повнометражний 3D-анімаційний фільм

Теми:
Анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» знято за мотивами однойменної книги молодого українського письменника Антона Сіяніки. На прем’єру фільму очікують 13 жовтня. Режисер Манук Депоян за підтримки Держкіно України розпочав роботу над фільмом у 2011 році.

Як стверджують творці фільму, «Микита Кожум’яка» буде не лише першим в Україні повнометражним анімаційним фільмом у форматі 3D, а ще й першою світовою прем’єрою української стрічки. Адже анімаційний фільм отримав контракти на показ у 15-ти країнах світу, зокрема в Китаї, Великій Британії, Південній Кореї, Японії, Болгарії, Польщі, Туреччині. За кордоном його демонструватимуть під назвою «Прокляття дракона».

Головний герой мультфільму — Микита, 12-річний син легендарного богатиря Кирила Кожум’яки. Щоправда, вигляд у хлопця не дуже геройський, зате з головою у нього все гаразд. У чарівному світі на Микиту та його нових друзів чекатимуть багато смішних і динамічних пригод.

Прикметно, що під час створення мультиплікаційного світу орієнтувалися на традиції й побут трипільської культури.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді