В Україні досліджуватимуть стан безпеки дорожнього руху

Теми:
МОЗ України у межах Десятиліття дій безпеки дорожнього руху 2011-2020, проголошеного ООН, долучилося до проекту щодо збору даних про стан безпеки дорожнього руху. Під час дослідження виявлятимуть недоліки, пов’язані з реалізацією безпеки на дорогах України, та сприятимуть виконанню заходів, визначених Глобальним планом здійснення Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки.

За результатами оброблення й аналізу даних очікують якомога об’єктивніше оцінити стан безпеки дорожнього руху на національному та глобальному рівнях, щоб розробити перелік першочергових завдань.

Національним координатором проекту є Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України. З-поміж респондентів — Міністерство освіти та науки України.

Прикметно, що в світі дорожньо-транспортні пригоди є найпоширенішими причинами смерті у віці 15–24 років та другими за поширеністю у віці 5–14 років. Загалом щороку внаслідок ДПТ гинуть близько 1,3 млн людей, ще 20-50 млн отримують травми. 90% смертельних випадків стаються в країнах, що розвиваються. Втрати від ДТП мають і економічний вимір: понад 4 мрлд доларів США на рік.

Частково причиною високої смертності внаслідок ДТП визнають стрімку автомобілізацію поряд із недостатніми стратегіями безпеки дорожнього руху.

В основу реалізації Глобального плану здійснення Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки покладено тезу про очевидну неможливість людини уникнути травмування. Тому в межах Десятиліття очікують реалізувати підхід, за якого основна доля відповідальності за безпеку дорожнього руху буде перенесена з його безпосередніх учасників (водіїв та пішоходів) на проектувальників дорожньо-транспортних систем.

Задля популяризації заходів Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки та привернення до них уваги використовують Знак безпеки дорожнього руху.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38587

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22251

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді