Анонсовано відкриття першого у США українського денного дитячого садка

У місті Парма, шт. Огайо, найближчим часом очікують відкриття «Української Академії» — як стверджують, першого у США українського дитячого садка, що працюватиме цілий день

Дитсадок відвідуватимуть діти різних вікових категорій — від шести тижнів до дванадцяти років. Освітній процес у ньому забезпечуватимуть україномовні вчителі з вищою освітою та педагогічним досвідом. Діти вивчатимуть, зокрема, українську та англійську мови, математику, природознавство, історію України.

Прикметно, що в дитсадку використовуватимуть Програму розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі».

Окрім того, у дитсадку діятиме Центр дитячої творчості, де малюки зможуть знайти собі заняття до душі.

Дитсадок працюватиме п’ять днів на тиждень з 6:30 до 18:30. У розпорядженні дітей буде триповерхова будівля, а також два ігрових майданчики. На кухні готуватимуть традиційні українські страви.

Заснування такого дитсадка, очевидно ж, зумовлене попитом. Адже у місті Парма — найбільша українська громада в штаті Огайо. Згідно з даними перепису 2010 року українці в Пармі становили 5,3% населення (понад 4 тис. осіб з-поміж 80 тис. мешканців), рідною мовою українську назвали 2,26%. Тут діють Школа українознавства Товариства «Рідна школа», Школа імені Тараса Шевченка Українського православного собору св. Володимира. Ще 2009 року засноване «Українське Село» — підприємницький, медичний та культурний осередок місцевої української громади.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Завершуємо навчальний семестр у школі

На закінчення навчального семестру в закладах загальної середньої освіти педагоги підбивають підсумки роботи, звітують. Нині звіт учителя за семестр — це здебільшого вчасне виставлення оцінок за семестр, коректно заповнені класний журнал і табелі навчальних досягнень учнів
206439

Психолого-педагогічна характеристика учня: як скласти

Часто практичним психологам закладів освіти надходить запит на діагностику дитини та подання результатів обстеження в різні служби. Оптимальним варіантом представлення результатів обстеження є психологічна характеристика учня.
405828

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді