Цього року кількість випускників шкіл скоротилася майже на 20 тис.

В Україні катастрофічно зменшується кількість випускників шкіл.

Про це днями повідомив ректор Ужгородського національного університету Володимир СМОЛАНКА.

Такі тенденції суттєво впливають на роботу навчальних закладів країни та перебіг вступних кампаній.

За словами Володимира СМОЛАНКИ, у цьому році лише 210 тис. випускників закінчили школи, що на 20 тис. менше порівно з минулим роком — 229,5 тис.. Понад 500 тисяч випускників українських шкіл було зафіксовано 10 років тому.

 «Звичайно, це позначається на кількості місць державного замовлення і на кількості тих випускників, які можуть вступати до вищих навчальних закладів», — додав В. СМОЛАНКА.

Джерело: uzhgorod.net.ua

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сексуальне насильство над дитиною в Інтернеті

Кожні 5 хвилин в інтернеті фіксується сторінка, що зображує сексуальне насильство над дитиною. Сексуальний контент в інтернеті потрапляє на очі дітям вже у віці шести років. Страшно? Незрозуміло? І це лише верхівка айсбергу. Завдання батьків і педагогів – убезпечити дітей від сексуального насильства в інтернеті. Зробити вам це допоможуть наші поради.
2462

Який вплив мають батьки на освітній процес

Чи можуть батьки втручатися в навчальну програму чи вимагати від учителів інших методик? Як бути вчителеві, якщо він зіткнувся з батьками, які не достатньо обізнані з особливостями навчального процесу, але хочуть активного на нього впливати?
13880

Про імідж сучасного педагога і ще дещо

В українському суспільстві сьогодні іде суперечка, яким має бути образ сучасного вчителя. Зіткнулись два погляди на особистість наставника – традиційний, який вимагає ліпити з кожного педагога майже ікону, і модерністський, що ніяк не ідеалізує надавача знань, а сприймає його, як пересічну людину з усіма її недоліками. Тож який він, авторитетний учитель, – спробуємо розібратись і ми.
5498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді