На Сході України відкриють нові реабілітаційні центри для дітей

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини виділило 1 мільйон євро на відкриття в Україні нових реабілітаційних центрів для дітей, які постраждали під час військових дій, а також дітей Донбасу з незахищених верств населення.

Реалізацією цього проекту займатиметься німецький Благодійний фонд ChildFund Deutschland.

Проект розрахований на чотири роки —  до вересня 2019 року.

Один із перших таких центрів обіцяють  відкрити у Сєвєродонецьку, а також — в Одесі, Харкові, Краматорську. Щомісяця 30 дітей зможуть проходити реабілітацію у центрах.

Окрім того, у планах створити мобільні реабілітаційні групи, в яких працюватимуть педагоги, психологи, цільові тренери. Кожного тижня вони відвідуватимуть міста, селища та села в радіусі 60-100 кілометрів із метою підтримки дітей-переселенців.

ChildFund Deutschland планує реабілітувати таким чином 1800 дітей. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якщо в групі новенька дитина

У ваш дитсадок завітало багато дітей з числа внутрішньо переміщених або на час оздоровчого періоду. Для них все не так, як удома: суворіший розпорядок дня, незнайомі дорослі й діти, незвичні вимоги. Але головна відмінність — розлучення з мамою. Усе це може викликати в дитини напруження і навіть тривожність.
4103

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1769

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді