Наукові установи надаватимуть платні послуги задля залучення позабюджетних коштів

Віднині бюджетні наукові установи мають змогу надавати ширше коло платних послуг і в такий спосіб додатково поповнювати власний бюджет. Відповідну постанову «Про внесення змін до переліку платних послуг, які можуть надаватися бюджетними науковими установами» прийнято 24 червня на засіданні Кабінету Міністрів України.

Зокрема, наукові установи відтепер надаватимуть платні консультації з питань освіти, реклами, дизайну тощо, а також послуги з використанням фондів бібліотек, музеїв  та інших матеріальних цінностей, якими володіє установа.

За словами заступника міністра освіти і науки Романа Греби, ухвалене урядом рішення допоможе збільшити фінансові надходження до наукових установ, адже наразі їх фінансування знаходиться на вкрай низькому рівні.

У Міністерстві освіти і науки також висловили сподівання, що це нововведення дасть змогу залучити додаткові позабюджетні кошти для науково-технічних розробок, а також сприятиме комерціалізації науки в Україні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді