Безплатні відеоуроки з української мови та літератури

Нещодавно розпочався інтенсивний онлайн-курс з української мови та літератури, покликаний допомогти школярам з Донбасу та Криму підготуватися до ЗНО та ДПА.

Уроки транслюються в онлайн-режимі на YouTube-каналі Фонду «Відкрита політика». Наразі 10 уроків можна безплатно прослухати в записі. Подальші уроки також будуть доступні у записі усім без обмежень на сайті www.openpolicy.org.ua та YouTube-каналі Фонду «Відкрита політика».

Під час онлайн-трансляції є можливість поставити запитання в коментарях або надіслати його на електронну адресу [email protected]. У межах курсу передбачено співпрацю з педагогами, виконання домашніх завданнь, консультації тощо. Викладач курсу — Бондаренко Людмила Петрівна, учитель КПНЛ №145.

Також незабаром стартує інтенсивний онлайн-курс з історії.

За посиланням можна переглянути 10 онлайн-уроків з української мови та літератури з таких тем:

Урок 1. Словосполучення та речення як основні одиниці синтаксису.  Пісні Марусі Чурай. Історичні пісні. Народні думи. Тематика балад.

Урок 2. Речення як основна синтаксична одиниця. «Повість минулих літ». «Слово про похід Ігорів».

Урок 3. Підмет і присудок як головні члени двоскладного речення. Григорій Сковорода.

Урок 4. Способи вираження другорядних членів речення. Іван Котляревський.

Урок 5. Граматична основа односкладного речення. Григорій Квітка-Основ’яненко.

Урок 6. Речення з однорідними членами, відокремленими членами. Пантелеймон Куліш.

Урок 7. Складні речення, особливості складно-підрядних речень. Іван Нечуй-Левицький.

Урок 8. Складнопідрядне речення з кількома підрядними. Складносурядне речення. Панас Мирний.

Урок 9. Безсполучникове складне речення, розділові знаки в ньому. Іван Франко. «Гімн», «Чого являєшся мені у сні?» Поема «Мойсей».

Урок 10. Складне речення з різними видами зв’язку. Михайло Коцюбинський. Новела «Інтермецо», Повість «Тіні забутих предків».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сексуальне насильство над дитиною в Інтернеті

Кожні 5 хвилин в інтернеті фіксується сторінка, що зображує сексуальне насильство над дитиною. Сексуальний контент в інтернеті потрапляє на очі дітям вже у віці шести років. Страшно? Незрозуміло? І це лише верхівка айсбергу. Завдання батьків і педагогів – убезпечити дітей від сексуального насильства в інтернеті. Зробити вам це допоможуть наші поради.
2462

Який вплив мають батьки на освітній процес

Чи можуть батьки втручатися в навчальну програму чи вимагати від учителів інших методик? Як бути вчителеві, якщо він зіткнувся з батьками, які не достатньо обізнані з особливостями навчального процесу, але хочуть активного на нього впливати?
13880

Про імідж сучасного педагога і ще дещо

В українському суспільстві сьогодні іде суперечка, яким має бути образ сучасного вчителя. Зіткнулись два погляди на особистість наставника – традиційний, який вимагає ліпити з кожного педагога майже ікону, і модерністський, що ніяк не ідеалізує надавача знань, а сприймає його, як пересічну людину з усіма її недоліками. Тож який він, авторитетний учитель, – спробуємо розібратись і ми.
5498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді