Україна стане учасником Міжнародної програми з оцінки освітніх досягнень учнів PISA

Заступник міністра освіти і науки Інна Совсун повідомила про те, що Україна візьме участь у Міжнародній програмі з оцінювання освітніх досягнень учнів PISA

Заступник міністра освіти і науки Інна Совсун повідомила про те, що «OECD погодили заявку України на включення її до складу країн, що братимуть участь міжнародному дослідженні PISA».

Міжнародна програма з оцінки освітніх досягнень учнів PISA (Programme for International Student Assessment) дає можливість протестувати навички з читання, перевірити математичну грамотність та знання з природничо-наукових дисциплін учнів.

Реалізується програма Організацією Економічного Співробітництва та Розвитку ОЕСР (ОЕСР — Organization for Economic Cooperation and Development).

«Це дуже хороша новина, оскільки українська освітня система нарешті матиме можливість вийти з числа аутсайдерів міжнародних освітніх порівняльних досліджень та оцінити свої результати у порівнянні з іншими країнами. Крім того, PISA (за умови систематичної участі) — це інструмент для прослідковування тенденцій розвитку освіти та вироблення відповідних evidence-based політик у сфері», — зазначила Інна Совсун.

Результати PISA-2012.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді